Warren Buffett, “Oracolul din Omaha”: Un război comercial între SUA şi China ar fi “rău pentru toată lumea”

civic press

Investitorul american Warren Buffett, cunoscut ca “Oracolul din Omaha” (88 de ani), numărul trei în topul miliardarilor realizat de revista Forbes, a avertizat luni că un război comercial între SUA şi China ar fi “rău pentru toată lumea”, transmite Reuters, citat de Agerpres.

“Oracolul din Omaha” a făcut aceste remarci după ce duminică preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că va majora de la 10% la 25%, începând de vineri, tarifele de import pentru mărfuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari şi va impune un tarif de 25% altor bunuri chinezeşti în valoare de 325 de miliarde de dolari care nu au mai fost taxate.

Conglomeratul lui Buffett, Berkshire Hathaway deţine sau are participaţii la mai multe companii care fac afaceri în China, între care Apple, la care deţine acţiuni de peste 50 de miliarde de dolari.

“Un război comercial real ar fi rău pentru toată lumea”, a subliniat Buffett pe CNBC. “Când negociezi cu unii cea mai bună tehnică este să te comporţi pe jumătate nebuneşte”, a menţionat el, insistând că un război comercial total ar fi nociv pentru activele Berkshire, deşi probabilitatea să se întâmple acest lucru este una redusă. (Foto: a57.foxnews.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Jucătorul de rugby Israel Folau a respins propunerea venită din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)