Jucătorul de rugby Israel Folau a refuzat compromisul în favoarea credinței sale

civic press

Jucătorul de rugby Israel Folau a respins propunerea venită din partea reprezentanţilor Federaţiei australiene de profil (ARU), de a-şi rezilia contractul cu prima reprezentativă a ţării sale în urma postărilor sale homofobe, relatează Agerpres.

Astfel, ARU i-ar fi propus jucătorului suma de 700.000 dolari pentru a fi de acord cu încetarea contractului, astfel încât să nu mai fie nevoie să se apeleze la instanţele de judecată. Deşi suma ar fi echivalentă cu salariul său pe un an, Folau a respins această intenţie.

Săptămâna trecută, jucătorul australian de rugby le-a promis, cu ochii în lacrimi, fidelilor bisericii sale că nu va face compromisuri de la credinţa sa, într-un videoclip publicat vineri în media australiene. El a fost audiat sâmbătă de Comisia de disciplină a ARU, într-o şedinţă cu uşile închise, iar marţi comisia ar putea lua o decizie.

Un fervent creştin evanghelist, Folau, 30 ani, deţinătorul recordului de eseuri marcate în Super Rugby, a intrat în colimatorul mediei după ce a postat în aprilie un mesaj în care le transmitea homosexualilor, hoţilor, ateilor, beţivilor, printre alţii, că vor ajunge în infern, dacă nu se vor căi. El a postat mesaje similare în urmă cu un an, dar a scăpat de sancţiuni.

Federaţia australiană a decis să-i rezilieze contractul, după ce postările au generat polemici aprinse în societatea australiană, şi i-a lăsat două opţiuni: să accepte decizia sau s-o conteste în faţa justiţiei, ceea ce el a decis să facă.

Comisia de disciplină a ARU va decide o eventuală sancţiune suplimentară: amendă sau concediere definitivă.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat luni noile…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)