În România, canabisul se consumă de la 10-11 ani

civic press

Vârsta medie de debut în consumul de droguri în România este de 10-11 ani, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, precizând că cel mai consumat drog din România este canabisul, iar cele mai vulnerabile categorii în ceea ce priveşte consumul sunt cele defavorizate.

Potrivit ANA, vârsta de debut în consumul de droguri este în medie, la 11-12 ani, cea mai vulnerabilă perioadă fiind între 15-24 de ani, ceea ce înseamnă că tot mai mulţi copii experimentează consumul de droguri de la vârste tot mai fragede. De asemenea, debutul în consumul de alcool şi tutun este sub 10-11 ani.

La nivel european, 15,6% din populaţia de 16 ani şcolarizată sunt consumatori de droguri, a declarat, miercuri, Diana Şerban, şef serviciu în cadrul Direcţiei pentru Reducerea Cererii de Droguri, din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

În ceea ce priveşte principala substanţă de consum, pe ambele studii, şi pe populaţia generală cu accent pe segmentul 15-24 de ani, dar şi pe populaţia de 16 ani, cel mai consumat drog din România este cannabisul”, a declarat Diana Şerban.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Ministerul Apărării Naţionale organizează joi, 24 ianuarie, ceremonii militare şi…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)