Uniunea Europeană salută abandonarea urmăririi penale împotriva jurnalistului rus Ivan Golunov

civic press

Uniunea Europeană a salutat marţi decizia autorităţilor ruse de a abandona urmărirea penală împotriva jurnalistului de investigaţii Ivan Golunov, dar şi-a exprimat regretul faţă de obstrucţionările libertăţii presei în Rusia, a anunţat un purtător de cuvânt al diplomaţiei europene, citat de AFP, relatează Agerpres.

Decizia de se renunţa la acuzaţii este o “soluţie pozitivă”, dar “detenţia sa şi arestul la domiciliu nu au făcut decât să agraveze o tendinţă deja îngrijorătoare în ceea ce priveşte libertatea presei în Federaţia Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Uniunea Europeană aşteaptă o “anchetă aprofundată” asupra acestui caz, a anunţat el.

“Acuzaţiile împotriva lui Golunov sunt similare acuzaţiilor îndoielnice pentru trafic de droguri emise împotriva militanţilor pentru drepturile omului şi jurnaliştilor” în Rusia, a subliniat purtătorul de cuvânt.

“Informaţiile despre brutalităţile poliţieneşti împotriva lui Golunov în cursul arestării sale şi în timpul detenţiei sunt de asemenea foarte preocupante”, a adăugat el.

“Libertatea de expresie est un drept uman fundamental; jurnaliştii trebuie să fie liberi să-şi facă munca”, a conchis el.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că a primit…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)