Sanctitatea sa Papa Francisc va vizita România

civic press

Primind invitaţia Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, a transmis Administraţia Prezidenţială. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, după un program ce va fi publicat la o dată ulterioară.

Conferinţa Episcopilor catolici din România a transmis că vizita Papei va avea în primul rând un caracter pastoral, dar și ecumenică.

Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel

Ne bucurăm că vizita a fost confirmată şi în virtutea vechilor şi bunelor relaţii dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Romano-Catolică, relaţii întărite de vizita Papei Ioan Paul al II-lea din anul 1999 şi reînnoite acum prin apropiata vizită a Papei Francisc. Acesta va fi primit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cadrul unei întâlniri al cărei program urmează să fie anunţat.

Bunele relaţii dintre cele două Biserici au fost şi sunt manifestate inclusiv prin ospitalitatea de care se bucură comunităţile de români din multe ţări, mai ales din Italia, unde multe dintre parohiile româneşti îşi oficiază slujbele religioase în biserici puse la dispoziţie de comunitatea catolică locală. Precizăm că vizita Papei Francisc în România are loc în urma invitaţiilor oficiale adresate Sanctităţii Sale de Conferinţa Episcopilor (Catolici) din România, preşedintele României şi prim-ministrul României“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Papa Francisc este al doilea conducător al Bisericii romano-catolice care vine în vizită în România, după Papa Ioan Paul al II-lea care a vizitat țara noastră în mai 1999. (Foto: dailymail.co.uk)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
În cadrul unei vizite efectuate la Atena, cancelarul Angela Merkel…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)