Rugby: România – Georgia pe Cluj Arena

civic press

Sâmbătă, 9 februarie 2019, ora 14.00, stadionul Cluj Arena va găzdui prima partidă a Stejarilor din ediția 2019 a Rugby Europe Internațional Championship, adversara echipei noastre naționale fiind Georgia. Valentin Calafeteanu marchează selecția cu numărul 100, iar pilierul Andrei Ursache, care și-a anunțat retragerea de la echipa națională, aceasta urmând să fie ultima partidă disputată cu Stejarii, anunță frr.ro.

Mihăiță Lazăr, Otar Turashvili și Andrei Ursache vor forma linia întâi, toți cei trei jucători fiind legitimati la echipe din Franța. Împreună adună 131 de selecții, o tripletă extrem de experimentată care apare pentru a șasea oară în această formulă în XV-le de start al Stejarilor. Johan Van Heerden și Marius Antonescu vor forma pentru a 12-a oară cuplul din linia a doua, partidă cu Georgia prilejuindu-i lui Marius Antonescu a 30-a ocazie de a îmbrăca tricoul cu frunză de stejar.

Căpitan pentru a 45-a oară, Mihai Macovei îi va avea alături în linia a treia pe Andre Gorîn și Adrian Ion, iar dacă primii doi vin din Franța, Adrian Ion este unul dintre jucătorii care s-a evidențiat în mod deosebit în ultima vreme în SuperLiga CEC Bank, confirmând trendul foarte bun al evoluțiilor și în partidele test ale Stejarilor din luna noiembrie a anului trecut. Deși în acesta formulă nu au apărut niciodată în formula de start valoarea celor trei cu siguranță își va spune cuvântul în duelul cu georgienii.

Valentin Calafeteanu și Daniel Plai vor forma în premieră cuplul de mijlocași. Pentru Valentin Calafeteanu această va fi una dintre partidele de referință ale carierei începute în tricoul Stejarilor în 2004, sâmbătă, mijlocașul la grămadă urmând să bifeze cea de-a 100-a selecție și să devină al treilea centurion, după Florin Vlaicu și Cătălin Fercu, în istoria echipei naționale. De-a lungul anilor Valentin Calafeteanu a contribuit la marcarea a 238 de puncte, adică 12 eseuri, 32 de transformări, 37 de lovituri de pedeapsă și un dropgol.

Deși adună împreună nu mai puțin de 218 selecții, Florin Vlaicu și Cătălin Fercu vor forma pentru prima dată cuplul de centri. Florin Vlaicu are cele mai multe prezențe împotriva Georgiei, aceasta urmând să fie cea cu numărul 14. Nicolas Onutu va reveni după trei ani în echipa națională, debutul sau consemnându-se în 2016 la IRB Nations Cup când a adunat două selecții, cealaltă aripă a Stejarilor urmând să fie Vlăduț Zaharia.

Cu un procentaj de invidiat, trei selecții încununate de fiecare dată cu câte un eseu, Ionel Melinte, care și-a făcut debutul anul trecut cu Portugalia, va juca pentru a patra oară consecutiv, luând în calcul ultimele partide ale Stejarilor, în echipă de start în tricoul cu numărul 15.

Dintre jucătorii trecuți pe lista de rezerve, Florin Surugiu și Viorel Lucaci, în situația în care se vor afla pe teren, își vor trece în cont cifre rotunde în privința selecțiilor. Florin Surugiu ar putea ajunge la a 75-a selecție, iar Viorel Lucaci la cea de 65-a.

România: 1.Mihăiță Lazăr(Grenoble), 2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache(Carcassonne), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6. Mihai Macovei(Colomiers), 7.Adrian Ion(CSM București), 8.Andrei Gorîn(Massy), 9.Valentin Calafeteanu(CSM București), 10.Daniel Plai(Steaua București), 11.Nicolas Onutu(CSM București), 12.Florin Vlaicu(CSM București), 13.Cătălin Fercu(Timișoara Saracens), 14.Vlăduț Zaharia(Timișoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua București)

Rezerve: 16.Eugen Căpățână(Timișoara Saracens), 17.Ionel Badiu(Vălence Romanș), 18.Alexandru Gordas(CSM București), 19.Dorin Lazăr(Timișoara Saracens), 20.Viorel Lucaci(Steaua București), 21.Florin Surugiu(Steaua București), 22.Alexandru Bucur(Știința Baia Mare), 23.Vlăduț Popa(Timișoara Saracens)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor înaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tașcă – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Cătălin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager.

Mâine o să ne aştepte o partidă foarte grea, pe care sperăm să o câştigăm şi să începem cu dreptul acest turneu european. Suntem OK, suntem pregătiţi, am avut o săptămână de antrenamente la Bucureşti şi am venit la Cluj cu gândul să batem şi să avem un nou început în rugby-ul românesc“, a spus căpitanul echipei, Mihai Macovei, într-o conferinţă de presă.

Antrenorul echipei naţionale, Marius Tincu, speră într-un nou început, în rugby-ul românesc: “Pentru noi e un meci foarte important, pentru că această cupă europeană care ne aşteaptă e foarte binevenită, în primul rând pentru că nu am mai jucat de anul trecut şi prin tot ce s-a întâmplat cu rugby-ul românesc în ultimul timp e foarte greu. Acest meci e foarte binevenit pentru că Georgia este o echipă care este la un nivel înalt în momentul actual, e o echipă care este calificată la Cupa Mondială chiar din grupe şi o să fie un meci foarte greu. Pentru noi e un nou început, sunt băieţi care vor veni la echipa naţională pentru că avem nevoie de ei să reconstruim în jurul lor, sunt băieţi care au puţine selecţii şi pe care credem noi că putem să mergem mai departe pentru următoarea cupă mondială. O să ne fie foarte greu, pentru că e primul meci, şi primul meci în competiţie tot timpul este foarte greu, dar sper ca băieţii să se lupte mâine şi să arătăm o faţă a rugby-ului românesc foarte bună“.

Andrei Ursache, înainte de ultimul meci în echipa națională: “Este un capăt de drum, am un mare regret că voi părăsi o gască de băieti buni, tineri. Sunt conștient că nu o să mă mai întâlnesc cu aceste momente, care au fost și bune, și rele. Am emoții, am emoții foarte mari, nu-mi pot găsi cuvintele. Inima mea va rămâne tot timpul alături de băieți, îi voi încuraja și susține indiferent de situație“.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Cinci tablouri atribuite lui Adolf Hitler, printre care un peisaj…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)