Instanţa Supremă a revocat măsura controlului judiciar dispusă împotriva Laurei Codruţa Kovesi

laura-codruta-kovesi

ACTUALIZARE: Instanţa supremă a admis miercuri plângerea fostei şefe a DNA şi a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

”A admis contestaţia pe care am formulat-o şi s-a dispus revocarea măsurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestaţie toate motivele de nelegalitate şi de netemeinicie. O să vedem motivarea”, le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor, după ce a participat la citirea hotărârii în sala de judecată.

Instanţa Supremă a rămas în pronunțare după contestaţia Laurei Codruţa Kovesi la măsura controlului judiciar

Instanţa Supremă a rămas în pronunţare după ce fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a contestat măsura controlului judiciar impusă de Secţia specială de anchetare a magistraţilor care o acuză pentru presupusa mită cerută lui Sebastian Ghiţă pentru extrădarea lui Nicolae Popa, potrivit Mediafax.

”Am dat o declaraţie, am explicat motivele de nelegalitate pentru care eu am apreciat că se impunea ca eu să fac această contestaţie, am răspuns şi la întrebări, avocatul meu a susţinut motivele, o să vedem ce decide instanţa. A participat şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi un procuror de la Secţia specială, dar ce s-a întâmplat în sala de judecată eu nu vă pot spune. Am făcut o contestaţie în care am arătat că măsura (controlului judiciar – n.r.) nu a îndeplinit condiţiile cerute de lege şi mi-am motivat contestaţia în acest sens. Voi respecta decizia (instanţei – n.r.) indiferent care va fi aceasta”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, miercuri, la ieşirea de la instanţă.

Fosta şefă a DNA a depus, vinerea trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o contestaţie împotriva măsurii controlului judiciar, dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Săptămâna trecută, Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii SIIJ, ea fiind obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secţia 18 Poliţie din Capitală. Ea are mai multe interdicţii, neavând voie să părăsească ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Citește și “Kovesi, inculpată pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă”
Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, că Loteria…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)