Donald Trump – întâlniri cu mai mulţi lideri la summitul G20 din Japonia

civic press

Preşedintele american Donald Trump se va întâlni cu mai mulţi lideri, între care preşedinţii chinez Xi Jinping, rus Vladimir Putin, turc Recep Tayyip Erdogan, cancelarul german Angela Merkel şi premierul indian Narendra Modi, întrevederi care vor avea loc cu prilejul summitului G20 la Osaka, în Japonia, a declarat luni un oficial american, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele american se va întâlni, de asemenea, cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, o întâlnire care este semnificativă mai ales într-un climat de tensiune tot mai mare între Washington şi Teheran.

Întrevederi cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu premierul australian Scott Morrison se află, de asemenea, pe ordinea de zi.

Întrevederea cu preşedintele chinez, foarte aşteptată în contextul conflictului comercial dintre China şi Statele Unite, ar urma să aibă loc sâmbătă, în a doua zi a summitului. După participarea la summitul G20, liderul de la Casa Albă se va deplasa la Seul, în Coreea de Sud.

Întrebat despre o posibilă vizită a preşedintelui Trump în Zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două Corei, oficialul american nu a confirmat.

El a dat asigurări că nu este prevăzută o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, cu care Donald Trump s-a întâlnit deja de două ori la Singapore, în iunie 2018, şi la Hanoi, în februarie 2019, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
În intervalul 25 iunie, ora 11.00 – 27 iunie, ora…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)