Cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în cinci județe din țară

civic press

În intervalul 25 iunie, ora 11.00 – 27 iunie, ora 20.00, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief.

COD GALBEN

În intervalul 25 iunie, ora 11.00 – 25 iunie, ora 23.00, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaților de Curbură și Meridionali precum și în Munții Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici și în restul țării.

COD PORTOCALIU

În intervalul 25 iunie, ora 13.00 – 25 iunie, ora 23.00 în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona continentală a județului Constanța vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80…90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie 

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Codrin Ştefănescu a declarat, marți, pe pagina sa de facebook,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)