Buncăr antiatomic în centrul Londrei, în perspectiva unui eventual Brexit fără un acord. Sunt mobilizați 3.500 militari

civic press

Ministerul britanic al Apărării a deschis joi un centru operaţional într-un buncăr antiatomic în centrul Londrei, în perspectiva unui eventual Brexit fără un acord cu Uniunea Europeană, transmite AFP, citând un purtător de cuvânt al instituţiei, potrivit Agerpres.

Centrul este dotat cu toate “infrastructurile necesare” şi dispune de “o echipă pregătită să susţină orice acţiune în caz de necesitate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

“Pe măsură ce ne apropiem de o posibilă ieşire (din UE) fără acord, este locul de unde răspunsul ar putea fi coordonat”, a adăugat el.

Buncărul se află sub clădirea principală a Ministerului Apărării, în cartierul ministerial Whitehall, în plin centrul Londrei. Conform presei britanice, este vorba despre o instalaţie utilizată în caz de urgenţă naţională, iar personalul militar ar putea fi folosit pentru a transporta alimente, carburanţi şi alte produse în caz de dificultăţi la frontieră.

În decembrie, ministrul apărării Gavin Williamson a anunţat că 3.500 de militari ar putea fi mobilizaţi pentru a sprijini serviciile guvernamentale care le-ar solicita ajutorul.

Aceste trupe sunt “pregătite”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt.

În plus, la începutul săptămânii a fost activată operaţiunea militară de gestionare în situaţie de criză pentru Brexit, denumită “Operaţiunea Redfold”, relatează Agerpres. (Foto: wikipedia)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)