România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta în vederea realizării a două noi tipuri de arme

civic press

România se va asocia cu producătorul italian de armament Beretta în vederea realizării, la Uzina Mecanică de la Plopeni din judeţul Prahova, a două noi tipuri de arme, a anunţat, joi, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, potrivit Agerpres.

Statul român şi compania italiană vor crea o nouă societate, în care partea română va deţine 80% din acţiuni.

Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români şi-ar dori să se doteze. În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%“, a declarat Bădălău la B1 TV.

Ministrul Economiei a precizat că la Plopeni se vor produce două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul ARX 160, care vor fi valorificate atât pentru piaţa internă, cât şi la export.

El a menţionat, totodată, că în 2019 “industria de apărare beneficiază de zece ori bugetul de execuţie de anul trecut“, relatează sursa citată. (Foto: beretta.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
ACTUALIZARE: Liderii europeni sunt dispuşi să acorde Regatului Unit două…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)