Ana Birchall: Am dispus “mobilizarea tuturor resurselor” pentru extrădarea lui Radu Mazăre

civic press

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat vineri că a primit de la instanţele româneşti documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre şi a afirmat că a dispus “mobilizarea tuturor resurselor” pentru îndeplinirea urgentă a procedurii, se arată într-o declarația de presă susținută de Ana Birchall la sediul Ministerului Justiţiei.

“Confirm că, astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiției a primit, de la instanțele competente, respectiv de la Curtea de Apel București și de la Înalta Curte de Casație și Justiție, documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre”, a declarat Birchall. “Am dispus ca în baza documentelor primite, la Ministerul Justiției să înceapă imediat procedurile și demersurile legale pentru formularea și trimiterea cererii de extrădare. Totodată, am decis mobilizarea tuturor resurselor de care dispune ministerul pentru îndeplinirea formalităților legale”, a adăugat ministrului interimar.

Radu Mazăre, fost primar al municipiului Constanţa, a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, măsură luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale vineri, 10 mai, o…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)