Vicepreşedintele Mike Pence: SUA vor face imposibilă orice reafirmare a grupării Stat Islamic

civic press

Statele Unite ale Americii vor face imposibilă orice reafirmare a grupării Stat Islamic (SI), a declarat miercuri vicepreşedintele american Mike Pence, după decesul unor militari americani într-un atac în nordul Siriei, informează AFP, citată de Agerpres.

Vom rămâne în regiune şi vom continua lupta, pentru a asigura că gruparea Stat Islamic nu-şi va mai arăta faţa dezgustătoare“, a declarat Pence. “Vom apăra succesele obţinute de soldaţii noştri şi de partenerii noştri în cadrul coaliţiei“, a declarat vicepreşedintele american la o reuniune a ambasadorilor la Washington, confirmând totodată viitoarea dezangajare anunţată a trupelor americane în Siria.
Datorită calităţilor de lider ale comandantului nostru şef şi curajului şi spiritului de sacrificiu al aliaţilor noştri din cadrul coaliţiei, suntem deja în măsură să transmitem misiunea de luptă împotriva SI partenerilor noştri din coaliţie şi să ne repatriem trupele acasă“, a spus Mike Pence.

Şaisprezece persoane, printre care şi soldaţi americani, au fost ucise miercuri într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic  la Minbej, în Siria, cel mai sângeros atac împotriva forţelor americane ale coaliţiei internaţionale de după 2014 în această ţară.
După ascensiunea fulgerătoare în 2014 şi cucerirea unor vaste teritorii în Siria şi Irak, “califatul” autoproclamat al SI s-a redus semnificativ, ca urmare a numeroaselor ofensive ale coaliţiei internaţionale.
Atentatul de la Minbej a survenit după ce luna trecută a fost anunţată retragerea trupelor americane din Siria. Preşedintele american Donald Trump a justificat această dezangajare, dând asigurări că SI a fost învinsă, informează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Simona Halep (1) a învins-o joi pe americanca Sofia Kenin,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)