Diplomați americani au părăsit Venezuela

civic press

Unii diplomați americani au părăsit ambasada din Caracas plecând spre aeroport vineri, într-un convoi escortat de poliție, după ce președintele venezuelean Nicolas Maduro a întrerupt relațiile cu Washingtonul și a ordonat personalului american să iasă, relatează Reuters.

Statele Unite și-au manifestat sprijinul pentru liderul opoziției, Juan Guaido, șeful Adunării Naționale a Venezuelei, împotriva actualului președinte venezuelean. Guaido, care s-a proclamat miercuri președinte interimar,  încă nu are control asupra autorităților statului, care rămân loiale lui Maduro, în ciuda unei crize economice și politice profunde.

Departamentul de Stat a dispus ca autorități guvernamentale din SUA să părăsească Venezuela și a declarat că cetățenii din S.U.A. ar trebui să ia în considerare părăsirea țării din America de Sud, relatează Reuters.

Secretarul de stat american Mike Pompeo va cere sâmbătă Consiliului de Securitate al ONU să îl recunoască pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar al Venezuelei, a anunţat vineri Departamentul de Stat de la Washington, printr-un comunicat preluat de Reuters.

În imagine, Ambasada SUA în Caracas, Venezuela. (Foto: Reuters)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, Adriana Cotel a fost…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)