O apropiată a cancelarului german Angela Merkel, la conducerea Comisiei Europene

civic press

Ursula von der Leyen, apropiata cancelarului german Angela Merkel, a fost aleasă marţi pentru a prelua preşedinţia Comisiei Europene, relatează AFP, citată de Agerpres.

Susţinută de preşedintele francez Emmanuel Macron, această francofilă este apreciată de Paris, în principal datorită unei bune cooperări pe probleme de apărare franco-germană.

Aflată în fruntea armatei germane de aproape şase ani, femeia în vârstă de 60 de ani a fost cândva considerată ca succesorul desemnat al cancelarului, care a numit-o ministru în fiecare din cele patru guverne ale sale (2005-2019) .

O serie de scandaluri, cu toate acestea, au afectat armata germană şi ministerul său de atunci: materiale depăşite, investiţii insuficiente, experţi plătiţi în plus, o creştere a extremei drepte … Deci verdictul germanilor este greu: potrivit unui sondaj recent al cotidianului Bild, ea este considerată drept unul dintre cele doi miniştri cel mai puţin competenţi din guvern.

În pofida acestei imagini afectate, Ursula von der Leyen merge la Bruxelles, oraşul în care s-a născut şi a trăit până în adolescenţă, cu un avantaj important: încrederea Parisului şi a Berlinului, într-un moment în care Macron şi Merkel păreau că nu sunt de acord cu nimic. (Foto: wikipedia)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Guvernul SUA a renunţat marţi la introducerea unei întrebări despre…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)