Transportatorii de la FORT vor protesta în Piaţa Victoriei

civic press

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT)
Membra a Patronatului National Roman

NR428/12.03.2019

COMUNICAT DE PRESA

FORT anunta public declansarea protestului din data de 20 Martie in Piata Victoriei. Protestul a fost autorizat de Primaria Capitalei

Dupa alte doua saptamani, mult asteptatele Ordonante de urgenta in domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare.

Federatia Operatorilor Romani de Transport – F.O.R.T. considera ca sectorul de activitate in cauza nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri.

Solicitarile membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse in fundamentarea celor doua acte normative blocate acum la nivel guvernamental, in principal din cauza acelorasi grupuri de interese ce incearca sa foloseasca legislatia pentru propriul interes si buzunar.

F.O.R.T. solicita Guvernului rezolvarea problemelor cu adevarat prioritare pentru piata de transport pasageri respectiv:

– eliminarea sintagmei in mod repetat din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane

– prelungirea programelor interjudetean si judetene de transport pasageri

Orice alta completare adusa acestor doua modificari esentiale, nu reprezinta altceva decat incercari disperate ale unor indivizi de a modifica legea pentru acoperirea unor ilegalitati sau situatii litigioase.

In data de 20 Martie, in Piata Victoriei, incepand cu ora 08.30, glasul celor ce sustin aceste modificari, cu siguranta o sa fie auzit.

Protestul se desfasoara pe modelul celui ce a declansat modificarea legii RCA, la acesta participand membrii federatiei din intreaga tara, prezenti la manifestare cu autobuze, autocare si autoturisme.

Conducerea F.O.R.T. sustine declaratii de presa la fata locului, incepand cu ora 10.00. transportul de marfuri cat si cel de pasageri.

Presedinte F.O.R.T. Augustin Hagiu

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Parlamentul Regatului Unit a respins marţi seara, prin vot, ultima…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)