Transportatorii de la FORT anunță miting de protest pe 21 februarie

civic press

Reprezentanţi ai tuturor asociaţiilor de transportatori membre FORT vor participa, pe 21 februarie, la un miting de protest în Piaţa Victoriei, deoarece Guvernul nu a răspuns revendicărilor transportatorilor, anunţă marţi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) într-un comunicat. Aceștia se vor deplasa la Bucureşti, oprind activitatea pentru o perioadă nedeterminată, dorind reluarea protestelor la nivel naţional după mitingul de la Bucureşti, potrivit Agerpres.

“În plină dezbatere europeană a noilor modificări legislative aplicabile sectorului de transporturi la nivel european şi în contextul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Europei, Guvernul se întoarce cu spatele la solicitările transmise de FORT şi refuză dialogul, în timp ce Ministerul Transporturilor se află sub o conducere interimară după ce a beneficiat de prestaţia unui ministru care a generat un întreg haos în acest sector de activitate. Solicitările FORT de a se întâlni cu reprezentanţii Guvernului României nu au primit un răspuns favorabil, cu toate că agenda discuţiilor este una extrem de importantă pentru viitorul transporturilor rutiere. Refuzul de a dialoga este inexplicabil, mai ales dacă se ţine cont de aportul transporturilor autohtone la bugetul de stat precizează sindicaliştii”, se precizează în comunicatul transmis de Federaţie.

Revendicări:

  • dezvoltarea responsabilă a infrastructurii de transport şi respectarea termenelor lucrărilor contractate,
  • renunţarea de la 1 februarie 2019 la supraacciza aplicată carburanţilor;
  • constituirea urgentă, împreună cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, în cadrul Guvernului, pentru monitorizare şi intervenţie legislativă la nivel european;
  • modificarea urgentă a legislaţiei transporturilor pentru combaterea activităţilor ilegale din domeniu;
  • anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 980/2011.

Potrivit FORT, sectorul transporturilor este cel mai important sector economic, însă este neglijat total de politicieni. Conform datelor statistice ale BNR,transporturile autohtone au avut un aport semnificativ în balanţa de plăţi a României. Aproximativ 6 miliarde de euro reprezintă contribuţia acestui sector de activitate, acest număr făcând referire doar la transporturile prestate în cadrul unor operaţiuni de export de servicii, se menţionează în comunicatul citat, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat, marţi, că a aderat la…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)