Traian Briciu este noul președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România

civic press

Avocat dr. Traian Briciu este noul președinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), ales în cadrul Congresului Avocaților din 6-7 iunie 2019, se arată într-un comunicat al UNBR.

Echipa cu care va porni la drum este formată din cinci vicepreședinți –  av. dr. Ion Dragne, av. dr. Ion Turculeanu, av. dr. Mihai Baco,  av. dr. Marius Sebastian Striblea,  av. Daniel Fenechiu.

Tot în cadrul Congresului au fost aleși  și membrii Comisiei Permanente și ai Consiliului UNBR.

Prioritățile noii conduceri sunt exprimate în Rezoluțiile adoptate în Cadrul Congresului Avocaților 2019, referitoare la intensificarea eforturilor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plății  remunerațiilor pentru oficii; elaborarea principiilor fundamentale pe care se bazează viitoarea legislație a profesiei de avocat; implicarea UNBR în proiectul „Cartierul Justiției”; identificarea politicilor profesionale orientate spre asigurarea intrării avocaților stagiari în barourile cu un număr restrâns de avocați și  perfecționarea comunicării în interiorul profesiei, se precizează în documentul instituției.

”Ne așteaptă multe provocări în viitorul apropiat, având în vedere viteza cu care se schimbă lucrurile. Pe lângă aspectele exprimate în rezoluții, va trebui să facem față  tendințelor de dereglementare a profesiei, celor de încălcare a domeniului rezervat avocaturii în contextul evoluției interprofesionalității și mijloacelor alternative de soluționare a conflictelor. Sunt foarte multe aspecte, inclusiv să continuăm apărarea garanțiilor privind rolul avocatului în proces și îmbunătățirea accesului la justiție al cetățeanului”, a declarat Traian Briciu, președintele UNBR.

Avocat dr. Traian Briciu este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității din București, promoția 1996,  obținând titlul de doctor în drept în 2007. În prezent, conduce și  Institutul Național pentru Pregătirea Avocaților și este profesor universitar la catedra de drept privat, specializarea Drept procesual civil, Facultatea de Drept, Universitatea din București, se mai arată în comunicat. (Foto: unbr.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Preşedintele SUA, Donald Trump, a comentat vineri anunţul făcut de…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)