Taximetriştii – protest în București faţă de aplicaţiile de transport. Poliţia a deschis un dosar penal

civic press

Actualizare, 22 ianuarie: Poliţia Capitalei s-a autosesizat în privinţa protestului taximetriştilor, care au blocat un sens al bulevardului Lascăr Catargiu, şi a deschis un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei, iar cauza este instrumentată de procurori.

„Cu privire la manifestarea din data de 21.01.2019, la care au participat mai multi taximetrişti, manifestare ce a condus la blocarea totală sau parţială a mai multor artere rutiere, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 339 Cod Penal, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor generatoare, precum şi a participaţiei în acest caz”, informează Poliţia Capitalei.

Știrea inițială:

Câteva zeci de taximetrişti au blocat cu maşinile, luni seară, un sens al bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, în semn de protest faţă de aplicaţii precum Uber care, spun ei, îi lasă fără clienţi. Taximetriştii le reproşează instituţiilor statului că tolerează aplicaţiile, relatează Mediafax. Câteva zeci de taximetrişti şi-au parcat maşinile pe un sens al Bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de aplicaţiile telefonice de taxi, inclusiv faţă de Uber.

Reproşăm statului care îi tolerează şi nu face nimic. Imediat, a apărut Uber pe piaţă, apoi Taxify, si Blabla Car. Toată lumea face taximetrie în Bucureşti printr-o aplicaţie. Probabil, ne vor lua în seamă. Altfel, le lăsăm aici şi plecăm acasă şi ne căutăm de muncă. Să vină dispeceratele, Primăria, să-şi ia licenţele, maşinile de aici în Lascăr Catargiu. Vom ieşi în fiecare seară, până se va face ceva. Băieţii au zis să stăm aici 24 de ore, dar avem familii, dar ajungem acasă. Că ajungem fără bani, asta este, dar să ajungem acasă”, a declarat un taximetrist.

Taximetriștii au spus că vor ieși să protesteze în fiecare seară.

Consiliul General al Primăriei Capitalei, a retras în luna septembrie 2018 de pe ordinea de zi proiectul ce vizează un nou regulament de taxi. La acel moment, regulamentul a fost criticat, deoarece ar fi interzis aplicaţiile Uber, Clever Taxi, Taxify sau Star Taxi, chiar dacă proiectul nu prevede, în mod explicit acest aspect, relatează Mediafax.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
https://www.youtube.com/watch?v=Go1mAgRg8Fk
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)