SUA vor finanța militar Ucraina cu încă 10 milioane dolari

civic press

După atacul Rusiei împotriva Ucrainei lângă Strâmtoarea Kerci Lituania şi Marea Britanie şi-au  crescut asistenţa de securitate pentru Ucraina. Vă reamintim că Rusia a deschis focul și a capturat trei nave ucrainene pe mare în urma atacului din 25 noiembrie. Astfel, Departamentul de stat al SUA a luat decizia de a finanța suplimentar Ucraina cu 10 milioane dolari în vederea consolidării marinei militare. În același timp SUA au cerut Rusiei să returneze Ucrainei navele confiscate şi echipajele reţinute,  pentru a menţine Strâmtoarea Kerci şi Marea Azov deschise circulației şi să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, relatează defenseromania.ro.

Strâmtoarea Kerci este singura intrare către Marea Azov din Marea Neagră şi controlează accesul spre două mari porturi ucrainene.

Washingtonul și-a manifestat inițial dezacordul atacului rusesc în Ucraina prin anularea unei întâlniri pe care preşedintele american Donald Trump trebuia să o aibă cu preşedintele rus Vladimir Putin în Argentina, mai informează sursa citată.

SUA a mai finanțat cu peste un miliard de dolari  întărirea securității flancului de est al NATO din Ucraina în 2014 , Ucraina urmând să aloce și ea ulterior 6% din PIB-ului său pentru apărare, în vederea înnoirii tehnicii militare, mult mai mult decât cele două procente recomandate membrilor NATO, pentru a opri agresiunea Rusiei, conform archive.today. (În imagine, Președintele ucrainean, Petro Poroshenko, vizitând o bază de gardă din Coasta de Nord din Baltimore, Maryland, pe 27 septembrie. Sursa foto aici ).

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Sâmbătă a evoluat ultima reprezentantă a României la Cupa Mondială din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)