Şantierul Naval Constanţa renunţă la procesul prin care cerea anularea licitaţiei pentru corvete

civic press

Şantierul naval Constanţa au depus, luni, la Curtea de Apel Constanţa, o cerere de renunţare la procesul intentat Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicita anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale, motivând că, astfel, procedura de achiziţie s-ar putea finaliza cât mai repede. Reprezentanţii MApN au invocat acţiunea în instanţă drept cauză principală pentru care procedura este suspendată, relatează Mediafax.

Dacă toată lumea spune că din cauza procesului nu se poate face achiziţia, s-a decis să renunţăm la procesul cu Ministerul Apărării. Astfel, la termenul din 20 februarie, la Curtea de Apel se va constata că ne-am retras acţiunea”, au precizat reprezentanţii şantierului.

În actul de renunţare prezentat în instanţă, se face referire la comunicatul de presă din data de 11 ianuarie 2019, când secretarul de stat pentru Armamente din cadrul Ministerului Apărării Nationale, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferentă Programului de inzestrare esential „Corvetă multifunctională”, a anuntat că procedura de achiziţie se suspendă, unul dintre motivele suspendării fiind „existenţa pe rolul Curţii de Apel Constanţa a prezentei cauze, prin care a fost atacată H.G. nr.48 din 15 februarie 2018 care reglementează respectiva procedură”.

Pentru a veni în întâmpinarea dorinţei exprimate de Guvernul României de a finaliza cât mai repede procedura de achiziţie şi pentru a înlătura orice impediment privind acţiunea formulată de societatea noastră, declarăm expres prin prezenta cerere că renunţăm la judecată”, se arată în documentul citat.

Acţiunea intentată de Şantierul Naval Constanţa Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale s-a bazat pe faptul că norme europene privind achiziţiile publice ar fi încălcate în acest caz.

Potrivit datelor oficiale, prezentate în portalul Curţii de Apel Constanţa, dosarul, de contencios administrativ şi fiscal, fusese deschis la Secţia a II-a civilă de către Şantierul Naval Constanţa SA, în calitate de reclamant, împotriva Guvernul României, prin Ministerul Apărării Naţionale, informează Mediafax.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Perechea româno-kazahă Irina Begu/Galina Voskoboeva s-a calificat, luni seara, în…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)