Proceduri suplimentare de monitorizare și control a tuturor intersecțiilor din Capitală

civic press

Ca urmare a unor incidente înregistrate în perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersecția de la Policlinica Titan, la Primăria Municipiului București a avut loc astazi, 30 decembrie, o ședință tehnică în cadrul căreia s-au stabilit pentru perioada următoare procedurile suplimentare de monitorizare și control a tuturor intersecțiilor din Capitală, potrivit unui comunicat PMBRedăm mai jos comunicatul integral.

Avand in vedere incidentele inregistrate in perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersectia de la Policlinica Titan, la Primaria Municipiului Bucuresti a avut loc astazi, 30 decembrie, o sedinta tehnica la care au participat, alaturi de viceprimarul Aurelian Badulescu, reprezentanti ai Administratiei Strazilor impreuna cu operatorul sistemului de semaforizare, Compania Municipala Managementului Traficului Bucuresti SA (CMMTB), precum si reprezentanti ai Directiilor de specialitate cu atributii in domeniu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

In cadrul sedintei s-au stabilit pentru perioada urmatoare procedurile suplimentare de monitorizare si control a tuturor intersectiilor din Capitala, astfel incat aceasta infrastructura sa functioneze in parametri normali. De asemenea, echipele de interventie ale CMMTB se afla 24/24 in teren pentru a remedia, in caz de necesitate, eventualele defectiuni la sistemul de semaforizare, asa cum s-a procedat si pana acum.

Totodata, cu ocazia acestui incident, dorim sa atragem atentia asupra starii tehnice in care PMB a preluat sistemul de semaforizare, desi timp de peste 10 ani a existat un contract de modernizare, mentenanta, interventie si service pentru sistem, incheiat cu compania UTI.

Reamintim ca la inceputul anului 2018, PMB a incheiat acelasi tip de contract cu Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti.

Astfel, CMMTB a preluat 176 de intersectii integrate in BTMS (realizate intr-o perioada de peste 10 ani, din totalul de 453 de pe raza Municipiului Bucuresti) si a integrat in acest sistem centralizat, in ultimul an, peste 40 de intersectii, avand in curs de modernizare si executie alte 25.

De asemenea, sunt in stadiu de avizare si obtinere a autorizatiilor de construire alte 125 de intersectii, la care lucrarile de executie vor demara la inceputul anului 2019. In urma acestui program de investitii, derulat pe termen de 3 ani de zile de la preluare, toate aceste intersectii vor fi modernizate si integrate in sistemul centralizat de management al traficului.

Atasam alaturat fotografii din teren care arata starea tehnica a echipamentelor la momentul preluarii, desi, pana atunci existase contractul mentionat anterior, iar astfel situatii nu ar fi trebuit sa existe.

(Situatiile din imagini au fost remediate de CMMTB, acestea fiind doar cateva exemple din problemele tehnice depistate. Programul de reabilitare si modernizare a sistemului continua).

Reamintim ca, in data de 28 si 29 decembrie, reprezentantii Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A. au depus o plangere penala dupa ce au avut loc accesari ilegale ale echipamentelor de semaforizare, cu potentiale consecinte deosebit de grave.

Mentionam faptul ca, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunostintele si echipamentele necesare, pot sa acceseze automatele de dirijare si sa modifice diagramele.

Atragem atentia ca asemenea actiuni sunt ilegale si pot avea consecinte deosebit de grave asupra circulatiei automobilelor si sigurantei pietonilor.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Pentru a ne bucura de un sfârșit de an fără…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)