PNL solicită convocarea sesiunii extraordinare parlamentare pentru Legea recursului compensatoriu

civic press

PNL le solicită preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să convoace sesiune parlamentară extraordinară pentru a modifica sau abroga Legea recursului compensatoriu, a anunţat miercuri Ludovic Orban, potrivit Mediafax. Liderul PNL solicită de asemenea ocuparea posturilor vacante din cadrul Poliţiei.

Viaţa, integritatea fizică şi proprietatea privată a fiecărui cetăţean au fost puse în pericol de Guvernul PSD-ALDE, care a eliberat peste 11 mii de deţinuţi înainte de termen fără niciun fel de măsură de reintegrare socială a acestora, fără să ia nicio măsură privitoare la posibilitatea de a asigura pentru aceşti deţinuţi o formă de ţinere sub supraveghere. Există cazuri grave de omoruri, violentă, violuri care s-au petrecut în ultima perioadă. Răspunderea exclusivă pentru această situaţie dramatică este actualul Guvern care guvernează pentru infractori şi este împotrivă cetăţenilor care respectă legea. Datorită gravităţii situaţiei nu putem aştepta săptămâni să se găsească o soluţie. Solicităm convocarea de urgenţă a unei sesiuni extraordinare parlamentare. Le solicit celor doi preşedinţi, nu lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea pentru că sunt plecaţi în concediu, dar şi-au delegat atribuţiile lui Florin Iordache şi Claudiu Manda. Aşadar solicităm să convoace sesiune parlamentară extraordinară de urgenţă în care să fie ori amendată această lege, fie chiar abrogarea în integralitate a acestei legi”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

PNL solicită, de asemenea, Executivului să prezinte măsurile pe care le va lua în privinţa deţinuţilor eliberaţi din închisoare înainte de termen, prin această lege, care au recidivat: „Solicităm de urgenţă pentru toţi cei care au fost eliberaţi Guvernul trebuie să prezinte public măsurile pe care le ia”.

Liderul PNL a adăugat că Guvernul trebuie să rezololve de urgenţă ocuparea posturilor vacante din cadrul poliţiei, în urma pensionării anticipate a mai multor poliţişti.

De asemenea solicităm de urgenţă ocuparea posturilor vacante din poliţie. Datorită prostitiei Guvernului care a modificat Legea Pensiilor şi a permis pensionarea anticipată a mii de poliţişti, poliţia nu mai are posibilitatea de a apăra dreptul cetăţeanului. Aceste lucruri trebuie rezolvate de urgenţă”, a conchis Ludovic Orban.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, referitor la eliberările datorate recursului compensatoriu, că, în perioada 2014-2018, dintr-un total de 14.402 deţinuţi care au beneficiat de prevederile legii, 11.851 au fost eliberaţi condiţionat, iar restul de 2.551 au fost eliberaţi la termen.

Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi, potrivit sursei citate. (Foto: cotidianul.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Poliţia Capitalei se reorganizează şi înfiinţează mai multe servicii create…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)