Pericol demografic: UN MILION de români vor să se stabilească în altă țară, iar alte TREI MILIOANE declară că ar dori să emigreze temporar

9% din populația majoră care locuiește în prezent în România declară că intenționează să se stabilească într-o altă țară, iar alte 4% nu sunt încă decise dacă să facă sau nu acest pas, se arată într-un comunicat al Institutului de studii sociale ISOGEP primit la redacție. O treime din cei deciși să emigreze au vârsta între 18-29 de ani (ceea ce reprezintă 3% din populația adultă). Dintre cei care vor să emigreze definitiv, doi din cinci cetățeni români ar dori să se stabilească în Germania sau în Marea Britanie. De asemenea, 98% dintre românii care intenționează să părăsească țara aleg ca destinație un stat din Europa Centrală și de Vest.

Dacă ne referim la cetățenii români care locuiesc în prezent în România, 25% dintre ei au fost plecați cel puțin o dată la muncă în străinătate, iar 17% declară că ar dori să emigreze temporar pentru muncă în perioada care urmează. 23% dintre cei care vor să plece au vârsta cuprinsă între 18-29 ani. De asemenea, doi din trei români care au mai fost plecați la muncă în străinătate își doresc să plece din nou, iar 7% dintre cei care nu au mai fost plecați la muncă într-o altă țară, ar dori să facă acest lucru.

Dintre românii care au rămas în România, 14% declară că le-ar fi greu fără banii trimiși acasă de către membri ai familiei care muncesc în afara țării, se arată în studiul ISOGEP.

Cercetarea a fost efectuată  la nivel național pe un eşantion probabilistic aleator, multistratificat, de 1065 de respondenţi. Interviurile s-au realizat în luna noiembrie la domiciliul subiecţilor, selectaţi aleator prin pas statistic. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia în vârstă de peste 18 ani din România, cu o eroare de +/-3 %, la un nivel de încredere de 95%, informează ISOGEP.

Procentele prezentate în grafice sunt calculate din totalul populaţiei majore a României.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Alianţa teroristă Nusrat al-Islam wal-Muslimin - considerată drept filiala din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)