OMS trage un semnal de alarmă în privinţa ”epuizării rapide” a stocurilor de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) , agenţie specializată în cadrul ONU, a tras un semnal de alarmă marţi în privinţa “epuizării rapide” a stocurilor de echipamente de protecţie folosite în lupta împotriva noului tip de coronavirus, o penurie care periclitează eforturile depuse pe plan global împotriva acestei epidemii, informează AFP, citată de Agerpres.

OMS estimează că în fiecare lună sunt necesare pe plan mondial 89 de milioane de măşti medicale, 76 de milioane de mănuşi şi 1,6 milioane de ochelari de protecţie.

“OMS a expediat aproape o jumătate de milion de echipamente de protecţie individuală în 27 de ţări, însă stocurile se epuizează cu rapiditate”, a declarat directorul organizaţiei într-o conferinţă de presă.

“Suntem preocupaţi de faptul că reacţia ţărilor este compromisă de dezorganizarea gravă şi tot mai mare a ofertei mondiale de echipamente de protecţie individuală, cauzată de creşterea cererii, acumulare şi proasta lor utilizare”, a adăugat directorul OMS.

Această penurie de mănuşi, măşti medicale, ochelari de protecţie şi alte echipamente îi pune în pericol pe medicii şi infirmierele care îi tratează pe pacienţii acestei epidemii, apărută la sfârşitul lunii decembrie în provincia chineză Hubei.

De atunci, au fost recenzate pe plan mondial peste 92.000 de cazuri, din care 3.100 de decese, iar 77 de ţări şi teritorii au fost afectate de epidemia de Covid-19, potrivit unui bilanţ actualizat marţi de jurnaliştii de la AFP în baza unor informaţii transmise de surse oficiale.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, China a înregistrat 129 de cazuri noi, cea mai mică cifră raportată de după data de 20 ianuarie, potrivit OMS.

China a înregistrat “un declin de la începutul lunii ianuarie, un declin regulat”, a declarat marţi în faţa reprezentanţilor presei Maria Van Kerkhove, care face parte dintre experţii ce coordonează reacţia OMS în faţa epidemiei de Covid-19. “Noi suntem de părere că acest declin este real”, a adăugat ea.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Secretarul de stat Nelu Tătaru din Ministerul Sănătăţii a declarat…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)