Ministrul Educației: “Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite”

Sorin Cimpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat joi, în urma sedinţei Ministerului Educaţiei, că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite conform calendarului deja cunoscut, iar pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi modificări. Pentru toate celelalte clase, va exista vacanţă între 2 aprilie – 4 mai, iar anul şcolar se va ncheia în 25 iunie.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut. la examenul de bacalaureat probele de comeptență vor fi echivalate. Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termină vacanța pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte între cele două vacanțe de paște, între 2 aprilie și 4 mai. În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online. Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.

„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iulie pentru probele scrise ale de la evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probleme scrise de la examenul de bacalaureat.”, a spus ministrul Educației.

Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.

Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna mai.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile din România ar putea fi închise din cauza creșterii ratelor de infectare.

“Trendul ascendent al ratei de infectare ar putea să conducă cu totul la suspendarea anului școlar cu totul. Legea stării de alertă obligă școlile să ia cele mai bune măsuri. Nu poate nimeni să garanteze că nu se închid școlile, este un an imprevizibil și noi suntem obligați să ne adaptăm”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
HOTĂRÂRE nr. 20 din 25.03.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)