Michel Platini, pus în libertate după o audiere de mai multe ore

civic press

ACTUALIZARE: Fostul mare fotbalist francez şi preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost pus în libertate în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost audiat mai multe ore în ancheta legată de atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 Qatarului, relatează AFP, citată de Agerpres.

”A fost eliberat”, a anunţat William Bourdon, avocatul fostului fotbalist al echipei Franţei, în noaptea de marţi spre miercuri, subliniind că a fost vorba de ”mult, mult zgomot pentru nimic”. ”Această reţinere a fost percepută de Michel drept injustă şi disproporţionată”, a mai spus avocatul.

La ieşirea sa din birourile oficiului anticorupţie al poliţiei judiciare (OCLCIFF), la Nanterre, lângă Paris, Michel Platini a explicat: ”Deşi trebuia să fiu audiat în libertate, m-au reţinut imediat şi asta m-a durut”.

Michel Platini, legenda fotbalului francez, reținut în scandalul de corupție privind Cupa Mondială din 2022 din Qatar

Michel Platini, fostul președinte al UEFA, a fost reținut în cadrul unei anchete privind acordarea în Qatar a Cupei Mondiale din 2022, potrivit ziarului francez Le Monde.

Platini a fost luat în custodie marți dimineață și dus la sediul Biroului anticorupție din cadrul poliției judiciare din Nanterre, o suburbie a Parisului.

Fostul fotbalist, în vârstă de 63 de ani, a fost președinte UEFA din ianuarie 2007 până în 2016, după ce a primit interdicția de a mai activa în fotbal pentru o perioadă de patru ani, după ce a fost găsit vinovat că a primit o plată “neloială” de la fostul președinte FIFA, Sepp Blatter.

Qatar a câștigat controversat drepturile de a găzdui Cupa Mondială 2022 cu aproape un deceniu în urmă. (Foto: news.sky.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Statele Unite ale Americii vor începe săptămâna viitoare procesul de…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)