Marea Britanie: studiu cu privire la persecuţiile împotriva creştinilor

civic press

Marea Britanie a comandat un studiu referitor la persecuţiile care îi vizează pe creştini pentru a descoperi paşi concreţi prin care îi poate susţine pe practicanţii acestei religii care a fost vizată de o creştere dramatică a violenţelor la nivel mondial, a anunţat Reuters, citat de basilica.ro.

Afirmaţiile se bazează pe un raport al fundaţiei catolice Aid to the Church In Need din data de 12 octombrie 2017, dar şi de un studiu efectuat anul trecut de Organizația Open Doors USA. Conform acestora,  numai în 2016, peste 215 milioane de creştini au avut de suferit pentru convingerile lor religioase, iar în 2017,  au fost ucişi lunar, în jur de 250 de creştini  din cauza credinţei lor, potrivit sursei citate. Persecuțiile au crescut de la an la an, după ce în 2013 se anunța dublarea victimelor persecuțiilor creștinilor față de 2012, iar 2014 și 2015 au fost anunțați în presă drept cei mai sângeroși ani pentru creștini. În topul celor de la Open Doors USA, în ultimii 14 ani,  pe primul loc se află Coreea de Nord, unde zeci de mii de oameni suferă pentru credința în Iisus Hristos.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri,  ministrul de externe britanic Jeremy Hunt declara că „Foarte des persecutarea creştinilor este un semnal timpuriu de alertă privind persecutarea oricărei minorităţi”.  Acesta a spus că i-a cerut episcopului Philip Mounstephen de Truro să analizeze „cum poate răspunde mai bine guvernul britanic la plaga persecuţiei creştinilor în întreaga lume”. Studiul va întocmi o hartă cu persecuţiile care îi vizează pe creştini în ţări cheie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, va analiza sprijinul britanic şi va recomanda un răspuns politic comprehensiv, a precizat guvernul de la Londra, informează basilica.ro. (Foto: christiansinpakistan.com)

 

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Într-un comunicat publicat pe site-ul instituției, MAE reacţionează la mesajul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)