MAE rus: Atitudinea SUA față de Rusia este distructivă

civic press

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o intervenție la postrul de televiziune al armatei ruse, a precizat că atitudinea SUA față de Rusia este ”absolut distructivă” iar Statele Unite au eșuat în rolul lor de ”judecător internațional”, potrivit defenseromania.ro.

Potrivit acesteia, natura atitudinii SUA faţă de Rusia este ”absolut distructivă”, la fel şi faptul că acestea ”se pun singure într-o situaţie dificilă într-o serie de probleme internaţionale pe care le va fi greu să le gestioneze”.

”De fapt, prin aceste acţiuni, Washingtonul demonstrează un singur lucru: nu au reuşit să facă faţă rolului de “jandarm, poliţist sau judecător mondial”. În toate sensurile, SUA nu au reuşit să facă faţă respectivului rol şi acesta este un lucru rău pentru toţi”, a insistat Maria Zaharova în declaraţia sa.

Ţările occidentale şi-ar fi dorit ca Statele Unite să-şi asume rolul de garant al securităţii internaţionale, a afirmat reprezentanta diplomaţiei ruse. ”Ceea ce vedem acum reprezintă un fiasco al acestor planuri”, consideră purtătoarea de cuvânt a MAE de la Moscova.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au acutizat îndeosebi după ce Rusia a fost acuzată de imixtiune în alegerile prezidenţiale americane din 2016 în favoarea lui Donald Trump. De asemenea, actualul preşedinte american se confruntă la el acasă cu un val de acuzaţii referitoare la ”relaţiile sale deosebite” cu Moscova şi Vladimir Putin.

Trump neagă orice colaborare secretă cu Rusia

”Nu am lucrat niciodată pentru Rusia”, a dat, din nou, asigurări luni Donald Trump, după dezvăluirile făcute de New York Times privind lansarea, în 2017, a unei anchete a poliţiei federale americane (FBI) ce viza să determine dacă el a lucrat pentru Moscova, conform agenţiilor internaţionale de presă.

Mai mult, publicaţia Washington Post susţine că Trump ar fi ascuns detalii referitoare la întrevederile sale cu preşedintele Vladimir Putin şi ar fi confiscat notiţele luate de interpretul său. Donald Trump a afirmat că şi aceste informaţii sunt false.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că informaţiile despre o eventuală complicitate dintre Donald Trump şi Vladimir Putin sunt de domeniul ‘teoriei conspiraţiei’, potrivit TASS.

Este de domeniul teoriei conspiraţiei, nu are nicio legătură cu realitatea. America a ajuns într-o situaţie unicat: există o scindare în societate, în guvern şi la nivelul clasei politice, iar rezultatul sunt condiţiile dificile în care trebuie să acţioneze Donald Trump’, a afirmat Peskov într-un interviu acordat luni săptămânalului ‘Argumentî i Faktî‘, citat de TASS, relatează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus introducerea mai…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)