Ludovic Orban a prezentat câteva ministere care nu vor mai exista în viitorul Guvern

Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, câteva ministere care nu vor mai exista în noul Executiv, între care se numără Ministerul Energiei şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, informează Agerpres.

“Şi energia este economie şi turismul este economie. Ape, păduri, mediu oarecum sunt un domeniu. La nivelul Consiliul UE există formaţiunea care este pe transporturi, infrastructură şi comunicaţii şi noi unim infrastructura cu comunicaţiile. Sunt lucruri normale. Nu avem patru ministere de Externe, avem un singur Minister de Externe, politica externă se face printr-un singur Minister de Externe. Sunt lucruri de bun-simţ. (…) Multe (n.r. ministere) s-au făcut ca să dea sinecuri. Mai avem o discuţie legată de Ministerul Tineretului şi Sportului. Suntem în an preolimpic, există o sensibilitate în zona de sport şi din cauza asta am acceptat o discuţie pe care să o am şi cu COSR, şi cu organizaţiile de tineret şi cu Consiliul naţional al tineretului”, a declarat Orban la B1 TV.

El a acuzat faptul că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost o “agenţie de voiaj şi un mod de a aloca bani publici”.

“De exemplu, în Republica Moldova, în Basarabia, au fost finanţate televiziuni, site-uri de ştiri care îl preamăreau pe dictatorul Plahotniuc şi care atacau pe toţi proeuropenii şi proromânii formaţiunilor democratice din banii daţi de la bugetul de stat prin intermediul Românilor de Pretutindeni”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, pentru învestirea Guvernului există peste 15 voturi suplimentare celor 238 de voturi de la moţiunea de cenzură.

“Negocierile continuă”, a adăugat Orban.

Premierul desemnat contează pe susţinerea USR și Pro România. El a mai spus că până în prezent în discuţiile avute nu i s-a solicitat nimic care să fie contrar filosofiei, credinţei şi programului PNL.

Orban a mai afirmat că până pe 22 decembrie nu se pot organiza alegeri anticipate.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Camera Reprezentanţilor a adoptat miercuri cu o largă majoritate o…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)