Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă “se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens”

iohannis

Klaus Iohannis a reacționat după ce Viorica Dăncilă a declarat la sesiunea inaugurală a Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) din SUA că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, spunând că premierul “se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul președinției.

“Klaus Iohannis consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens”, potrivit  presidency.ro.

Președintelui susține că decizia va fi luată “după finalizarea analizei”.

“Decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfășoară în prezent și doar cu avizul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și al securității naționale. Decizia finală aparține Președintelui României, care este, potrivit Constituției, titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern. Administrația Prezidențială nu a primit până în prezent analiza care a fost anunțată în repetate rânduri de Guvern,” se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, reacţionează la anunţul Vioricăi Dăncilă despre…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)