Jens Stoltenberg, NATO: Trebuie să fim pregătiți pentru o lume cu mai multe rachete ruseşti. Nu vrem o nouă cursă a înarmării

civic press

NATO trebuie să fie pregătită pentru o lume “cu mai multe rachete ruseşti“, chiar dacă Alianţa încearcă să salveze Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi să evite o nouă cursă a înarmării nucleare, a declarat vineri secretarul general Jens Stoltenberg, relatează AFP, citată de Agerpres.

Chemăm Rusia să se conformeze din nou tratatului INF (…) În acelaşi timp, trebuie să fim pregătiţi pentru o lume fără tratatul INF şi cu mai multe rachete ruseşti“, a afirmat Stoltenberg la Sofia, după o întâlnire cu premierul bulgar Boiko Borisov.

Observatorii avertizează asupra riscului unei noi curse a înarmării nucleare după ce SUA şi-au anunţat la începutul lui februarie retragerea din INF, încheiat în 1987, acuzând Rusia de încălcarea lui, iar Moscova a răspuns suspendându-şi participarea la tratat, denunţând ‘acuzaţii imaginare’ şi comunicând ulterior că îşi acordă un termen de doi ani pentru dezvoltarea de noi rachete terestre.

Acest tratat este indispensabil pentru controlul armamentelor timp de decenii. NATO nu vrea un nou Război Rece, nu vrem o nouă cursă a înarmării“, a subliniat secretarul general al Alianţei.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)