Informare meteorologică

civic press

În intervalul 10 ianuarie, ora 16.00 – 11 ianuarie, ora 12,00 se anunță ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.
Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.
Vor fi intensificări temporare 
ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

 COD GALBEN

În intervalul 10 ianuarie, ora 22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00,  se anunță viscol, strat consistent de zăpadă în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași.

      În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității, se arată în comunicatul ANM.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
România a preluat de la 1 ianuarie 2019, de la…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)