Închis pentru crimă în 1978 şi eliberat în 2017, după ce probele ADN i-au stabilit nevinovăţia

civic press

Un bărbat din California închis pentru crimă în 1978 şi eliberat în 2017, după ce probele ADN i-au stabilit nevinovăţia. Craig Coley, care acum are 71 de ani, a fost condamnat pentru uciderea fostei sale partenere şi a fiului ei, dar a susţinut permanent că este nevinovat. El va primi 21 de milioane de dolari compensaţie pentru cei 38 de ani petrecuţi pe nedrept după gratii, relatează luni BBC, citat de Agerpres.

Banii vor fi plătiţi de municipalitatea din Simi Valley, în apropiere de Los Angeles.

Coley, veteran al războiului din Vietnam, fusese arestat pentru violul şi strangularea Rhondei Wicht, în vârstă de 24 de ani, şi a fiului ei de patru ani. Devenit suspect după ce o vecină a declarat că i-a văzut maşina şi pe el la apartamentul unde se produsese crima, Coley, care nu mai avea alte condamnări, a fost în cele din urmă trimis la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării. Totuşi, ulterior au ieşit la iveală o serie de neconcordanţe ale acuzării, iar în noiembrie 2017 Coley a fost declarat nevinovat, după o serie de teste ADN.

El a fost ajutat în eforturile sale de a-şi redobândi libertatea de fostul detectiv în poliţie Mike Bender, care a formulat pentru prima dată dubii privind cazul său în 1989. Craig Coley “este nerăbdător să-şi poată trăi viaţa (…), nimeni n-ar vrea să fie în locul lui”, a declarat Bender pentru Reuters în 2017.

Autorităţile încă nu au stabilit cine i-a ucis totuşi pe Rhonda Wicht şi fiul ei.

(Foto: insideedition.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
ACTUALIZARE, ora 22.00: După numărarea a 100% din procesele verbale,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)