Incendiu izbucnit în cursul nopţii trecute în zona istorică a capitalei Bangladeshului, Dhaka

civic press

Cel puţin 70 de persoane au decedat în urma unui incendiu izbucnit în cursul nopţii de miercuri spre joi în zona istorică a capitalei Bangladeshului, Dhaka, au anunţat autorităţile locale, potrivit site-ului postului BBC News, citat de Mediafax.

Incendiul a izbucnit în incinta unui depozit de produse chimice aflat la parterul unei clădiri rezidenţiale din zona Chawkbazar, a declarat generalul Ali Ahmed Khan, directorul serviciului de apărare civilă şi pompieri din Bangladesh.

Incendiul s-a răspândit cu rapiditate în condiţiile în care clădirile din această zonă sunt la foarte mică distanţă unele de altele, iar străzile sunt înguste.

Aproximativ 200 de persoane caută supravieţuitori sau cadavre, a declarat un oficial, precizând că incendiul a fost adus sub control după aproximativ cinci ore.

Cel puţin 50 de persoane au fost spitalizate, unele dintre acestea fiind în stare critică.

Astfel de dezastre sunt relativ frecvente în Bangladesh, în special din cauza nerespectării reglementărilor privind siguranţa la incendiu, astfel că sute de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimii câţiva ani, relatează Mediafax. (Foto: theguardian.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Cea mai mare grădiniţă din România a fost inaugurată joi…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)