Guvernul a decis modificarea legii taximetriei prin care se înlătură „pirateria”

civic press

În urma protestului transporatorilor, joi au avut loc, în sediul Executivului, consultări între secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai transportatorilor, în urma cărora s-a decis modificarea legii taximetriei, în scopul „înlăturării pirateriei din transportul de persoane”, relatează Mediafax..

„Discuţiile au vizat măsurile necesare pentru combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier şi reglementarea unor activităţi de transport persoane. În cadrul consultărilor, s-a agreat preluarea mai multor propuneri ale patronatelor din transportul rutier în proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier, precum şi de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, elaborat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Transporturilor. Una din aceste propuneri vizează eliminarea sintagmei “în mod repetat” din legea taximetriei, modificare menită să contribuie la înlăturarea “pirateriei” din transportul de persoane. De asemenea, s-a convenit trecerea activităţii de rent a car la Autoritatea Rutieră Română şi asupra prelungirii programului de transport interjudeţean de persoane”, a transmis joi Executivul, într-un comunicat de presă.

Uber solicită, în continuare, amânarea OUG de modificare a legii taximetriei

Compania Uber îşi menţine poziţia exprimată în urmă cu două săptămâni legată de proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul companiei. (Foto: cotidianul.ro)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Agenţia Naţională de Presă Agerpres împlinește săptămâna viitoare 130 ani…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)