Franța: Marine Le Pen denunță supunerea față de multiculturalism în Europa

civic press

Lidera partidului Adunarea Naţională din Franța, Marine Le Pen, a denunţat luni, la Geneva, “o supunere faţă de multiculturalism care a eşuat peste tot în Europa” şi a pledat, o dată cu apropierea alegerilor europene, pentru apărarea “moştenirii Ierusalimului şi Romei, Atenei şi Constantinopolului”, informează marţi AFP, citată de Agerpres.

“Suntem europeni pentru că împărtăşim moştenirea Ierusalimului şi Romei, Atenei şi Constantinopolului. Această moştenire ne defineşte şi înscrie culturile noastre, diverse, în evoluţie permanentă, în interiorul unei civilizaţii (…). Nu putem risipi această moştenire în numele unei supuneri faţă de multiculturalismul care a eşuat peste tot”, a declarat preşedinta Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional), în timpul unei conferinţe organizate de fundaţia Spinoza la Geneva, deplasare neanunţată presei.

“Peste tot în lume, societăţile multiculturale sunt cele mai violente, cele mai criminale, cele mai divizate împotriva lor înşile”, a apreciat lidera partidului naționalist, potrivit discursului său publicat pe site-ul RN. Ea a citat în această privinţă Mexicul şi Brazilia unde, după cum a subliniat Le Pen, “numărul de omucideri este cel dintr-o ţară în război civil”.

Potrivit Marinei Le Pen, “UE nu va fi decât într-un moment de confuzie şi dezordine dacă nu-şi va stabili frontiera externă”. “Este una dintre condiţiile bunei vecinătăţi strategice cu vecinii săi apropiaţi”, a pledat ea, denunţând ţările care “introduc legi împotriva blasfemiei”, “admit obligativitatea vălului pentru femei sau acceptă supunerea unei părţi din teritoriul lor legilor Sharia”.

Ea a criticat de asemenea “preeminenţa individualismului radical, a economiei şi a pieţei, (…) care merge până la revenirea la vânzarea de fiinţe umane şi la sclavie, adevăratele nume ale traficului de migranţi care are loc în jurul Mării Mediterane”, relatează Agerpres. (Foto: trtworld.com)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Comunicat de presă - Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)