Eugen Teodorovici a cerut Preşedinţiei să prezinte public, pentru dezbatere, o analiză privind proiectul de buget pe 2019

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri seara, la România TV, că şi-ar dori ca Preşedinţia să prezinte public, pentru dezbatere, o analiză privind proiectul de buget pe 2019, pentru a vedea dacă temerile preşedintelui Klaus Iohannis sunt sau nu justificate, potrivit Agerpres.

Mi-aş dori foarte mult o analiză pe care preşedinţia să o pună în mod public pentru prezentare, pentru dezbatere. Critici am văzut că sunt foarte multe, dar nejustificate. Noi am prezentat public bugetul, s-a dezbătut în Parlament, am arătat cifre, sumele, locurile de unde vin aceste sume. Din partea preşedintelui critici, dar fără argumente, ceea ce nu cred este corect faţă de români. M-aş fi aşteptat ca ministru de Finanţe să fiu sunat. Am cerut o discuţie la instaurarea colegului meu, domnul vice prim-ministru Suciu (vice-premierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu n.r), când am fost la Parlament, l-am rugat pe domnul preşedinte pe scurt să avem o discuţie legată de buget.(…) Din păcate nu se doreşte un astfel de dialog, pe date concrete, pentru a vedea exact dacă temerile domnului preşedinte sunt sau nu justificate. Eu înţeleg lupta aceasta politică, numai că, din păcate, ştiţi foarte bine, se induce temerea în rândul populaţiei, ba în rândul pensionarilor, ba în rândul părinţilor care aşteaptă alocaţiile pentru copii, ba pe zona de investiţii, că n-ar exista bani. Bani există şi Comisia Europeană, în ultimul său raport de ţară, a şi confirmat pentru anul trecut cât a fost deficitul în România. Deci sumele sunt confirmate, sunt certificate de Comisia Europeană. Deci nimeni nu fură, nu măsluieşte, decât în capul unora care au din păcate o imaginaţie bolnavă“, a spus Teodorovici.

După emiterea motivării Curţii Constituţionale, în maximum două zile, bugetrul ar putea fi publicat bugetul în Monitorul Oficial.

Dacă, să spunem, că azi Curtea Constituţională trimite motivarea deciziei, am putea cel târziu luni sau marţi să avem în Monitorul Oficial bugetul. Asta dacă şi domnul preşedinte înţelege să dea drumul acestui buget de care ţara are atâta nevoie”, a mai spun ministrul.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui României  privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional. Pe 22 februarie, şeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs. Ulterior, Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite Parlamentului spre reexaminare actul normativ.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat, miercuri seară, la TVR…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)