Ethiopian Airlines: Mai multe companii suspendă folosirea avionelor Boeing 737 Max 8

civic press

Un Boeing 737 MAX 8 s-a prăbuşit la câteva minute după decolare. Fiind pentru a doua oară în câteva luni, securitatea acestui avion este acum pusă la îndoială, China devenind prima ţară care suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat, comentează luni France Presse. Companiilor aeriene din China şi Insulele Cayman li s-au alăturat și Ethiopian Airlines în suspendarea avionelor de tip Boeing 737 Max, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane, transmite The Guardian.

Duminică, zborul Ethiopian Airlines ET 302 care se afla în rută spre Nairobi de la Addis Ababa s-a prăbuşit la şase minute după decolare. Aeronava s-a prăbuşit într-un câmp din apropierea satului Tulu Fara, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei.

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane şi nu a existat niciun supravieţuitor.

În urma accidentului tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine”, transmite un comunicat de presă al organizaţiei, publicat luni pe Twitter.

Încă nu ştim cauza accidentului, dar am decis să luăm toate măsurile de siguranţă posibile”, adaugă Ethiopian Airlines în comunicat, aceasta fiind a doua cea mai mare companie aeriană din Africa. (Foto: mybroadband.co.za)

 

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
După puciul eşuat din 2016, autorităţile turce au demarat o…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)