Elevii din sectorul 1 din Capitală își vor primi bursele

Primaria sector 1

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect privind bursele pentru elevi, după modificarea sa prin amendamente aduse de PNL şi PSD, informează Agerpres.

Proiectul privind bursele pentru elevi a fost adoptat cu 17 voturi pentru şi opt abţineri.

Amendamentul grupului PSD a fost la un articol din proiect care prevedea cuantumul unei burse sociale, diferenţiat, în funcţie de temeiul acordării, sumele trecute fiind de 300 lei/lună/elev, 150 lei/lună/elev şi de 300 lei/elev în cazul celei de ajutor social ocazional. Potrivit amendamentului PSD, adoptat de Consiliul Local, cuantumul unei burse de ajutor social este de 350 lei/lună/elev.

Amendamentul grupului PNL s-a aplicat unui articol care stipula un cuantum de 600 de lei/lună/elev al unei burse de performanţă. Conform amendamentului PNL, adoptat în Consiliul Local, cuantumul burselor de performanţă este următorul:

– burse de performanţă pentru elevii care obţin rezultate la olimpiadele şi concursurile naţionale: pentru cei clasaţi pe locul I – 1.000 de lei/olimpic/lună, locul II – 800 de lei/olimpic/lună, locul III – 600 de lei/olimpic/lună;

– burse de performanţă pentru cei care se califică la loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei – 600 lei/lună/elev;

– burse de performanţă pentru elevii care au obţinut rezultate la etapele naţionale ale concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv – locul I – 700 de lei, locul II – 650 de lei, locul III- 600 de lei.

De asemenea, amendamentul PNL a vizat şi cuantumul burselor de merit, acestea devenind:

– pentru elevii care au obţinut media între 8,50 – 8,99 – 200 lei/lună/elev;

– pentru elevii care au obţinut media între 9,00 – 9,49 – 300 lei/lună/elev;

– pentru elevii care au obţinut media între 9,50 – 9,99 – 400 lei/lună/elev;

– pentru elevii care au obţinut media 10 – 500 lei/lună/elev;

– pentru elevii care obţinut la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei locul I – 400 de lei, locul II – 350 de lei, locul III – 300 de lei;

 pentru elevii care obţinut la etapele judeţene ale competiţiilor, concursurilor cultural-artistice locul I – 400 de lei, locul II – 350, locul III – 300 de lei.

Hotărârea prevede că valoarea bursei de studiu pentru semestrul I al anului şcolar 2020-2021 este de 300 de lei/lună/elev.

Înainte de a se trece la vot şi a se adopta amendamentele, consilierul local PNL Dan-Nicolae Podaru a declarat că prevederi din proiectul de hotărâre încalcă Ordonanţa 137/31 august 2000.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a afirmat că sistemul actual are două defecte majore: privilegiază câteva licee, unde toţi elevii au burse, pe când doar 10% dintre elevii altor unităţi de învăţământ iau burse.

Foto: Facebook Primaria sector 1

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)