Drama unui tată a schimbat legea în Serbia, în ciuda opoziţiei Consiliului European

civic press

Drama unui tată a cărui fiică a fost răpită, batjocorită şi ucisă în anul 2014 a condus la schimbarea totală a Codului Penal, în Serbia, în ciuda opoziţiei Consiliului European, relatează observator.tv.

Legea poartă numele fiicei lui Igor Juric, Tijana, şi a fost adoptată în urmă cu câteva zile de Parlamentul de la Belgrad.

Astfel, Codul Penal din Serbia a fost modificat şi prevede pedeapsa cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate pentru infracţiuni deosebit de grave, precum violul sau crima, atunci când victimele sunt copii sau femei însărcinate.

Legea Tijana este rezultatul unei campanii purtate de Igor Juric, un sârb a cărui fiică a fost victima unui criminal odios care a răpit-o, violat-o şi apoi ucis-o.

Iniţiativa legislativă a tatălui a fost sprijinită de peste 160.000 de persoane, printre care şi numeroşi parlamentari.

Dunja Mijatovic, Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, a cerut la începutul acestei luni Belgradului să nu voteze amendamentul lui Igor Juric, deoarece regulile europene în domeniu cer ca o condamnare pe viaţă să includă şi posibilitatea eliberării condiţionate.

Citiți povestea tristă a Tijanei, fata care a schimbat legea în Serbia. (Foto: observator.tv)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Vicepreşedintele UDMR Anna Horvath, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)