Coliziune între două bombardiere rusești Su-34

civic press
Două bombardiere ruseşti de tipul Su-34 s-au atins vineri în aer în timp ce survolau Strâmtoarea Tătară (care desparte insula Sahalin de Asia continentală şi care leagă Marea Ohotsk la nord cu Marea Japoniei) în regiunea Habarovsk (Extremul Orient rus), potrivit Agerpres.
Accidentul a avut loc la ora 8:07, ora Moscovei. Avioanele făceau parte din din Regimentul 277 de bombardiere, cu baza la Hurba (Komsomolsk pe Amur) și nu aveau arme la bord. Echipajele celor două avioane s-au catapultat. În prezent se desfășoară ample operațiuni de căutare a echipajelor, nu există mai multe informații cu privire la starea acestora.
Cauza incidentului nu este cunoscută deocamdată, o anchetă urmând să elucideze circumstanţele producerii coliziunii. Una din versiunile luate în considerare este că piloţii nu au reuşit să calculeze distanţa dintre cele două avioane care să nu le pună în pericol în timpul survolului, iar o altă vizează o situaţie de urgenţă la bordul unuia dintre bombardiere, ceea ce a dus la coliziune.
În urma incidentului comandamentul Forţelor aeriene ruse decizând să consemneze la sol întreaga flotă de bombardiere Su-34, relatează Agerpres. (Foto: rbth.com)
Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
UPDATE: Un număr de 18 persoane au murit din cauza gripei,…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)