Donald Trump: sărbătoarea SUA din 4 iulie se va numi “Un salut pentru America”

civic press

După ce a renunţat anul trecut la ideea unei defilări militare, preşedintele american Donald Trump a anunţat că la 4 iulie, de sărbătoarea naţională a SUA, “va avea loc una din cele mai mari adunări din istoria Washingtonului“, relatează AFP, citată de Agerpres.

“Aceasta se va chema ‘Un salut pentru America‘”, a anunţat el pe Twitter.

Focuri mari de artificii, divertisment şi un discurs al preşedintelui vostru favorit, eu!“, a anunţat Trump.

În fiecare an, zeci de mii de persoane se adună într-o atmosferă relaxată pe imensa peluză din National Mall, în centrul Washingtonului, pentru a asista la un foc de artificii.

Însă, în mod obişnuit, preşedintele nu susţine un discurs.

Casa Albă se situează foarte aproape de National Mall.

Data de 4 iulie marchează declaraţia americană de independenţă din 1776.

Donald Trump a postat pe Twitter că evenimentul pe care vrea să îl organizeze va avea loc la Memorialul Abraham Lincoln, construit în onoarea celui de-al 16-lea preşedinte al SUA şi unul din locurile unde mulţimile asistă la focul de artificii în fiecare an.

Monumentul, cu scările sale mari care se ridică deasupra unul uriaş platou rectangular, găzduieşte de obicei discursuri sau concerte, cum se întâmplă în timpul învestirii prezidenţiale. Exact de pe treptele acestui memorial Martin Luther King a susţinut la 28 august 1963 celebrul său discurs ‘I have a dream’, în faţa a 250.000 de persoane.

Donald Trump susţinea ideea unei defilări militare la Washington la 4 iulie sau la 11 noiembrie, pe modelul Zilei Naţionale a Franţei, marcată la 14 iulie pe Champs Elysées, însă el a renunţat în august după o polemică privind costurile şi după rezistenţa autorităţilor municipale, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Guvernul de la Seul consideră că este "posibil" ca liderul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)