Donald Trump în faţa Congresului: Vă cer să alegeţi măreţia/ America nu va fi niciodată o ţară socialistă

civic press

Preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut, în faţa Congresului, al doilea discurs din mandatul său privind “Starea naţiunii” în care a lansat un apel la unitate, respingând politica de răzbunare, în folosul “cooperării, compromisului şi binelui comun”, a criticat “investigaţiile partizane ridicole”, a anunţat un nou summit cu liderul Coreei de Nord, a vorbit despre zidul cu Mexicul și, nu în ultimul rând, s-a poziționat împotriva avorturilor.

Stau aici pregătit să lucrez cu voi pentru a împlini realizări istorice pentru toţi americanii“, a spus Trump. “Victoria nu înseamnă să câştigi pentru partidul nostru, victoria este să câştigi pentru ţara noastră (…) Trebuie să respingem politica de răzbunare şi represalii şi să îmbrăţişăm potenţialul fără limite al cooperării, compromisului şi binelui comun“, a declarat Donald Trump. Foaia de parcurs a Casei Albe pentru anul viitor este “agenda poporului american” a conchis președintele american, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a mai afirmat că “nu este nimeni în lume care să poată concura cu Statele Unite ale Americii (…) Împreună, putem depăşi decenii de impas politic. Putem aplana vechile diviziuni, vindeca răni vechi, să construim noi coaliţii, să creăm noi soluţii şi să deblocăm promisiunea extraordinară a viitorului Americii. Decizia este a noastră (…) Trebuie să alegem între măreţie sau blocaj, rezultate ori rezistenţă, viziune ori răzbunare, progres incredibil sau distrugere inutilă. (…) În seara asta, vă cer să alegeţi măreţia”, declară preşedintele SUA, în discursul care a durat 80 de minute, relatează Mediafax.

Trump a criticat “anchetele partizane ridicole”, despre care spune că reprezintă un obstacol, o referire la ancheta privind ingerinţele electorale ruse, condusă de procurorul special Robert Mueller. De asemenea, a anunţat că se va întâlni pe 27 şi 28 februarie în Vietnam cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a doua sa întrevedere cu liderul de la Phenian. Vorbind despre imigraţia ilegală, președintele SUA a reiterat necesitatea construirii zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, susținând că dorește ca oamenii să vină în SUA “în cel mai mare număr înregistrat vreodată, dar trebuie să vină în mod legal“.

Liderul de la Casa Albă declară că politica sa externă se bazează pe “realismul principial – nu pe teorii discreditate care au eşuat timp de mai multe decenii să producă progres” . “Din acest motiv, administraţia mea a recunoscut adevărata capitală a Israelului – şi cu mândrie a inaugurat Ambasada americană la Ierusalim“, a completat preşedintele SUA.

Cu privire la adoptarea socialismului în SUA, Trump a declarat  că “America a fost fondată pe baza libertăţii şi independenţei (…) Suntem născuţi liberi şi vom rămâne liberi” (…) “În seara asta, ne reînnoim hotărârea că America nu va fi niciodată o ţară socialistă“.

Preşedintele american susține că doreşte să negocieze un nou acord similar cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), însă dacă nu va fi posibil, atunci SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare tuturor ţărilor.

Acum mai multe decenii, Statele Unite au încheiat un tratat cu Rusia, prin care am fost de acord să ne limităm şi să ne reducem capacităţile în domeniul rachetelor. În timp ce noi am respectat întocmai acordul şi regulile, Rusia a încălcat în mod repetat termenii. Asta se întâmplă de mai mulţi ani. De aceea, am anunţat că Statele Unite se retrag oficial din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare sau Tratatul INF” (…) Chiar nu avem de ales. Poate că putem negocia un acord diferit, adăugând China şi pe alţii, sau poate că nu se poate – caz în care, vom depăşi de departe în investiţii şi inovaţii pe toţi ceilalţi“, în discursul său, potrivit Mediafax.

Donald Trump se angajează să protejeze toți copiii, “născuți și nenăscuți”

Ca o componentă a angajamentului nostru de a construi o societate dreaptă și iubitoare, avem datoria să construim o cultură care protejează demnitatea și sfințenia vieții nevinovate. Toți copiii, născuți și nenăscuți, sunt creați după chipul sfânt al lui Dumnezeu. Fiecare viață e sfântă și fiecare suflet e un dar prețios al Cerului…” a conchis Donald Trump. (Foto: youtube)

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
https://www.youtube.com/watch?v=w4FyVGtMa4s
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)