Direcţia de Control Guvernamental din SUA a stabilit că Preşedinţia SUA a încălcat legea. Trump: ”Procedura demiterii e o farsă”

Donald Trump

Direcţia de Control Guvernamental din SUA (GAO) a stabilit joi că Preşedinţia SUA a încălcat legea prin reţinerea asistenţei financiare destinată Ucrainei, informează site-ul de ştiri Axios.com, citat de Mediafax.

Procesul din Senat ar trebui să se deruleze “foarte rapid”, a declarat joi seară preşedintele Statelor Unte, Donald Trump, referindu-se la procedura demiterii, pe care a catalogat-o drept o “farsă”, informează CNN.

“Procedura demiterii este o farsă”, a afirmat Donald Trump la Casa Albă, catalogând drept “perfectă” conversaţia telefonică pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

“Procesul din Senat ar trebui să se deruleze foarte rapid”, a precizat liderul SUA.

Donald Trump a negat că ar avea cunoştinţă despre o scrisoare trimisă de avocatul său, Rudy Giuliani, prin care era solicitată o întrevedere privată cu Volodimir Zelenski. Rudy Giuliani afirma în scrisoare că Donald Trump “avea cunoştinţă” şi îşi dăduse “consimţământul” pentru solicitare.

Donald Trump a insistat că nu îl cunoaşte pe Lev Parnas, un asociat al avocatului său, Rudolph Giuliani, care afirmă că preşedintele era conştient de eforturile în sensul deteriorării imaginii adversarilor politici. Donald Trump a reiterat că nu ştie nimic despre Lev Parnas, argumentând că a făcut mii fotografii cu donatori de fonduri fără însă a-i cunoaşte.

În altă ordine de idei, liderul de la Casa Albă a anunţat că “probabil” va participa la Forumul Economic de la Davos, în pofida faptului că evenimentul coincide cu procesul care îl vizează în procedura demiterii.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că prin noile…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)