Dan Nica, despre declarația lui Verhofstadt: Are o înţelegere cu un partiduleţ în România, care nu face pragul electoral

civic press

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a afirmat, marţi, în Parlamentul European, că liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a criticat coaliţia de guvernare din România pentru că ”are o mică înţelegere cu un partiduleţ din România care nu face pragul electoral”, referindu-se la USR, potrivit Mediafax.

Vă rog, ca să nu fiţi induşi în eroare sau să nu vă aflaţi într-o confuzie, pentru că unele dintre discursurile unor colegi din Parlamentul Europeannu au avut legătură nici cu programul de activităţi şi nici cu preşedinţia României. Au legătură doar cu debutul prematur al unei campanii electorale. Să nu fiţi supăraţi nici pe dl. Verhofstadt. Haideţi să-l înţelegem, are şi domnia sa o mică înţelegere cu un partiduleţ din România. Nu face pragul electoral şi acerastă stare de enervare trebuie să o puneţi şi pe seama acestei nerealizări”, a spus în plenul Parlamentului European Dan Nica.

Liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat că USR are discuţii cu familia europeană ALDE, potrivit Mediafax.

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi, în plen, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţia de la București.

Ţara dvs merge pe calea lui Orban şi Kaczynski. Citesc în presă că aveţi în vedere o lege a amnistiei. Dacă se confirmă atunci familia mea europeană nu va merge cu dvs. E o critică la adresa unei practici la adresa unei majorităţi politice a ţării dvs şi cred că am dreptul ca cetăţean de onoare în România, unde am apărat interesele României în Tratatul de la Nisa şi erau idei să scadă drepturile de vot Europei de Est şi am reuşit să obţinem pentru România aceleaşi drepturi de vot. Faceţi curăţenie fără compromisuri cu forţele trecutului“, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexit-ul…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)