Cutremur cu magnitudinea 6,4 în Albania. Cel puţin 13 morţi şi sute de răniţi

cutremur albania

Cel puţin 13 persoane au decedat marţi în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar circa 600 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături.

Seismul a avut loc la ora 3:54 (2:54 GMT) la o adâncime de 10 kilometri, chiar la nord de oraşul de coastă Durres, situat la aproximativ 30 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite (USGS).

Câteva ore mai târziu, un seism cu magnitudinea 5,4 s-a produs în Bosnia, având epicentrul la 75 kilometri sud de Sarajevo, potrivit Centrului seismologic europeano-mediteranean (EMSC). Pentru moment, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale în urma acestui cutremur.

”Numărul morţilor este de 13″, a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat. Aproximativ 600 de persoane au fost rănite uşor în acest cutremur, notează AFP.

Ministrul Apărării albanez, Olta Xhacka, a declarat anterior că 135 de persoane au fost rănite, iar 72 au fost spitalizate.

Potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost cel mai puternic seism din Albania din ultimii 30 de ani.

Mai multe cutremure de intensitate mai mică au fost înregistrate în ora de dinainte de seismul major, care a fost resimţit în Balcani şi în regiunea italiană Puglia.

Situată pe malul mărilor Adriatică şi Ionică, între Grecia şi Macedonia, Albania este o ţară cu activitate seismică regulată.

Un cutremur cu magnitudinea 5,6, care a avut loc la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Tirana la sfârşitul lunii septembrie, a rănit zeci de oameni şi a produs pagube la circa 500 de locuinţe, unele dintre ele fiind distruse.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în prezent în 261 de…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)