Corina Corbu, validată de CSM în funcţia de preşedinte al Instanţei supreme

civic press

ACTUALIZARE: Secţia pentru judecători a CSM a validat-o joi pe judecătoarea Corina Corbu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Purtătorul de cuvânt al CSM a confirmat că Secţia pentru judecători a admis candidatura Corinei Corbu pentru funcţia de preşedinte al Instanţei supreme.

Corina Corbu, singurul candidat la conducerea CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat că Secţia pentru judecători a programat pentru joi, 18 iulie, interviul pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la care singurul candidat este Corina Corbu, relatează Mediafax.

Potrivit ordinii de zi afişate marţi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru judecători a programat pentru joi, 18 iulie, la ora 10.00, interviul pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Singurul magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este judecătorul Corina Corbu, în vreme ce actualul preşedinte al instanţei supreme, Cristina Tarcea, nu şi-a depus dosarul pentru un nou mandat.

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an.

Corina Corbu a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de corupţie în care a fost vizată şi Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcţia de şef al Înaltei Curţi vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung etc.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri cea mai…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)