Cod galben de ploi torențiale, vijelie și grindină

civic press

În intervalul 20 mai, ora 11.00 – 21 mai, ora 22.00, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și zonele montane

În intervalul 20 mai, ora 12.00 – 21 mai, ora 06.00, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul Moldovei

În intervalul 20 mai, ora 12.00 – 20 mai, ora 23.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
fb-share-icon
Recomandate
Luni, la Râşnov, a fost semnat contractul de finanţare pentru…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)