CCR confirmă şi validează rezultatul din primul tur de scrutin al alegerilor przidențiale

civic press

Curtea Constituţională a României (CCR) a confirmat şi a validat, vineri, rezultatul din primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

“1. Confirmă şi validează rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României din primul tur de scrutin de la data de 10 noiembrie 2019. (…) 2. Rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României din primul tur de scrutin de la data de 10 noiembrie 2019 se aduce la cunoştinţă publică. 3. Se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României în ziua de duminică, 24 noiembrie 2019, la care vor participa domnul Klaus-Werner Iohannis şi doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în această ordine”, se arată într-un comunicat al CCR, potrivit AGERPRES.

Conform sursei citate, hotărârea este definitivă şi general obligatorie.

Plenul Curţii Constituţionale a examinat procesul-verbal privind rezultatul votării din 10 noiembrie, întocmit de Biroul Electoral Central la data de 14 noiembrie, împreună cu procesele-verbale de consemnare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi birourile electorale ale secţiilor de votare, relatează Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Dacă ți-a plăcut articolul, premiază-l cu un like 🙂
Recomandate
Naţionala de fotbal a României a fost surclasată de selecţionata…
error

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like. :)